Appartementen te Tubbergen

Aan de Graspieper 2 t/m 20a op het plan “Haarboer” te Tubbergen heeft Woningstichting Tubbergen voor de verhuursector 10 beneden- en 10 bovenappartementen gerealiseerd.
Een aantal van de appartementen zijn verhuurd an de JP van den Bent Stichting. Het complex, in 2 bouwlagen, is op een traditionele manier gebouwd door Aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen.
Als fundering is een paalfundering geadviseerd. Dit om met de aanwezige wisselende grondslag, verschilzettingen te voorkomen. In de uitvoering is gekozen voor een trillingsarm paalsysteem (avegaarpalen) in verband met belendende percelen.
Het binnenspouwblad is opgetrokken uit kalkzandsteen, het buitenspouwblad wordt opgetrokken uit schoon metselwerk.
De woningscheidende muren zijn massieve kalkzandsteenelementen. Het hemelwater wordt bovengronds, in molgoten, afgevoerd naar de straat of wadi, of wordt geloosd op eigen terrein.
Het ontwerp van dit appartementencomplex is van de hand van Pr8 Architecten te Almelo. CIBIS Bouwadviseurs maakte de constructietekeningen en -berekeningen voor de bouwaanvraag en ook voor de uitvoering zoals het palenplan en de vorm- en wapeningstekeningen van de fundering.

Geleverde diensten

  • - constructieberekening
  • - funderingsadvies
  • - uitvoeringstekeningen palenplan