Nieuwbouw bedrijfspand Maxon Motor te Enschede

Maxon motor benelux is actief in de hightech maakindustrie en een vooraanstaande, wereldwijde leverancier van precisie- aandrijvingen en -systemen. De nieuwbouw van maxon beslaat ca. 1500 m² bruto vloeroppervlak waarvan ca. 300m² productieruimte. Uitgangspunt was het creëren van een duurzaam, energiezuinig en  flexibel gebouwconcept, dat is gericht op de behoeften en wensen van de huidige én toekomstige bedrijvigheid.

Het pand, een ontwerp van IAA Architecten te Enschede, wordt gebouwd op het plan Josink Es te Enschede en bestaat uit 2 bouwlagen, waarbij is gerekend met een mogelijke uitbreiding middels een derde bouwlaag. Het gebouw is verdeeld in kantoor- en productieruimte (lichte industrie).

De verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd met bollenplaatvloerelementen; het zogenaamde bubbledeck systeem. Hierdoor is er minder constructiehoogte nodig en levert tevens gewichtbesparing op.

Het bedrijfspand is tevens getoetst aan GPR gebouw. Deze meet duurzaamheidsprestaties voor gebouwen en is een hulpmiddel voor het maken van duurzaamheidkeuzes.

De behaalde GPR-scores:

Energie: 8,5

Milieu: 7,5

Gezondheid: 8,1

Gebruikskwaliteit: 9,1

Toekomstwaarde: 8,2

 

Onze werkzaamheden:

  • - Constructie berekeningen en tekeningen
  • - Bouwkundig tekeningen
  • - Bouwbesluit toetsingen
  • - 3d impressies